neděle 3. května 2015

SIMPLÉ. NOVÁ ZÁŽITKOVÁ RESTAURACE V BRNĚ.

Simplé byl v Brně jako blesk z čistého nebe. Otevřeno mají teprve od konce března a zákazníky se to jen hemží. Zatím jsem slyšela jen samé pozitiva, jídla na fotkách vypadají úžasně, takže bylo jen otázkou času, kdy se vypravíme otestovat další originální perlu z brněnské scény. 




Simplé najdete na Veveří 16. Restaurace nemá parkoviště, proto se parkuje v ulicích okolo. K dispozici mají pouze pár stolů, doporučuji určitě rezervaci. Tu můžete provést na stránkách restaurace anebo telefonicky. Fungují pružně, prakticky hned vám dají vědět, jestli mají volno. Prostor je opravdu malý, restaurace nemá k dispozici ani bar tak, jak jej známe z ostatních podniků, ale vypadá útulně, moderně a neskutečně čistě. Od Simplé můžete očekávat šéfkuchaře Lukáše Nečase, který studoval v Austrálii a nasbíral zkušenosti u michelinských kuchařů. 




CULINARY ART

Tak by se dala nazvat kuchyně, kterou vám v Simplé nabídnou. Je to přehlídka krásné a originální prezentace na talíři. Zaměřují se na moderní fúzovou evropskou kuchyni, kde se hojně využívají různé kvalitní suroviny v netradičním podání. Kreativní gastronomie vám představí různá želé, prachy apod. 

Lístek je omezen pouze na určitý počet jídel. Najdete na výběr z předkrmů, hlavních chodů a dezertů. Z toho, co jsem pochopila na webových stránkách, je týdenní a nabídnou vám tak velice často něco jiného ze sezónních surovin. My volili variantu dvou předkrmů, hlavního chodu a dezertu. 



Personál v restauraci byl neskutečně milý a komunikativní. Za jejich úsměvy a snahu bych jim odpustila i drobné nedostatky, které bych očekávala o trochu lépe. Každopádně se o nás starali opravdu krásně a jde vidět, že jim záleží na tom, aby se zákazník cítil v restauraci příjemně a užil si molekulární kuchyni a suroviny bez rušivých elementů. U každého chodu se nás zeptali, jestli bylo jídlo v pořádku a rozumí velice dobře vínům, které nabízí. Mezi samozřejmost patřil dotaz na aperitiv nebo doporučení vhodného vína k dezertům.

TAK TROCHU HOUPAČKA

Amuse bouche - pozornost šéfkuchaře byl hrneček zeleninového, říkejme tomu třeba krému. Zde jsme neměli co vytknout, možná jen zbytečně velké množství, trochu nás krém zasytil. 










Z předkrmů jsme zvolili brokolicový krém, krevety, hovězí jazyk a masovou pěnu. Brokolicový krém byl naprosto v pořádku. Skvělý byl i hovězí jazyk, který měl krásně výrazné chutě. Za mě jídlo večera. Masová pěna s okurkami byl zajímavý nápad, nebyla však už tak chuťově výrazná jako ten jazyk. Byla však velmi jemná. Krevety nás úplně moc nezaujaly, na náš vkus byly příliš uvařené.




Hlavní chody jsme zvolili T-bone steak, halibut a telecí plec. Obě hovězí masa se podávaly s velice dobrou demi glace omáčkou. U steaku byla velká škoda, že se jej nepodařilo dobře propéct. Přátelé si objednali rare, ale jeho části nebyly propečeny rovnoměrně. Hovězí plec by si zasloužila upravit lépe, maso bylo trochu žvýkavé, taky škoda, protože jinak byl tento chod super. Halibut nijak neurazil, byla to dobrá ryba s originálním salátkem plným květin. Lehké a svěží jídlo, které bylo v pořádku.




Dezert byl z mých chodů pro mě asi nejlepší. Byl z kvalitní čokolády s lehce kyselým ovocem a vypadal opravdu krásně. 




Jídla má Simplé chutné, škoda jen těch nedostatků, se kterými jsme se setkali my. V podstatě by jsme mohli říct, že neurazilo, ale zároveň úplně nenadchlo. Mám však obrovskou radost z toho, že přibyla v Brně další restaurace, se kterou jsou zákazníci spokojeni a své místo si na scéně už teď našla. Přestože najdeme v našem okolí zážitkové restaurace využívající podobných postupů, žádná není primárně zaměřena na kreativní gastro tak jako právě Simplé. Na skoro každém jídle najdete květiny, což je zajímavá zkušenost a lahodí oku.

A co vy? Už jste zkoušeli Simplé? Jak se vám líbí tahle novinka?

Sandra

Žádné komentáře:

Okomentovat