pondělí 9. března 2015

SISTERS. JAK JSEM POZNALA NEJLEPŠÍ CHLEBÍČKY NA SVĚTĚ.

O Sisters jsem slyšela hodně. Například to, že mají nejlepší chlebíčky v Praze. A taky, že mají speciální grif na mazání chlebíčků. Samozřejmě je toho milion, proč jsou v Sisters vyhlášení. A protože je to opět jeden z unikátů, který v Brně člověk nenajde, musela jsem Sisters prožít. A nelituju ani jedné minuty strávené v téhle chlebíčkárně. Nejsou chlebíčky jako chlebíčky.




Miluju chlebíčky. Miluju slovo chlebíčky, miluju je jíst, klidně bych v nich i spala. A taky různé obložené bagety. Jsem na tohle fakt maniak. Když jsem na Facebooku našla náhodou Sisters, kteří jsou otevřeni teprve od ledna 2014 na ulici Dlouhá, bylo jasné, že tady musím. Dlouhá v Praze je prostě skvostná ulice. 


Sisters najdete hned na začátku Gurmet pasáže naproti Naše maso, o kterém jsem vám psala pár příspěvků dozadu. Je to malý, sympatický prostor s místy na sezení, kde si můžete dát chlebíčky, polévku, kávu s sebou, limonády a obslouží vás neskutečně příjemný personál, který je master na Sisters chlebíčky. 

Absolutně jsem se nemohla rozhodnout, který chlebíček zkusím jako první. Všechny vypadají tak nádherně a chutně! Slečna byla moc milá a s rozhodováním pomohla. U každé volby mě upozornila na složení anebo nabídla bezlepkovou variantu.




První volba padla na vajíčkovou pomazánku. Nikdy, opakuji nikdy, se mi nepodařilo udělat nebo potkat takovou skvělou vajíčkovou. Prý jim to říká hodně lidí a pro vajíčkový bych vraždila. A co se tak koukám kolem sebe, vajíčkový je tady hodně populární.

Druhý byl šunkový se švestkou, lehce pálivý, protože je namazaný křenovou pomazánku. Přestože křen běžně nejím, byl skvostný a kombinace mě opravdu hodně překvapila. Samozřejmě příjemně.





Třetí byl na doporučení slečny ze Sisters. Celerový chlebíček byl zase a opět skvělý. Pro mě číslo dvě v pořadí nejlepších chlebíčků na tomto talířku. Byl lehce nakyslý, šťavnatý a podle mě jej ocení i ti, kteří normálně celer nechtějí jíst:)



A abych si to užila dostatečně, rozhodla jsem se využít veškeré své rezervní zásoby a objednala jsem si další dva. Přece jenom, když už tady jsem. Slečna mi doporučila výbornou Pragomošt limonádu Šípek. Prý protože není tak sladká. Není, je super. A na etiketě mají napsáno: Vyrobeno lidmi v mladé rodinné firmě. Plus pro Sisters, je potřeba podpořit lokální firmy.



Chlebíček s řepou a kozím sýrem je podle mě nejznámější chlebíček, protože jej najdete na stránkách nejčastěji. V Sisters říkají, že je to jejich "nejfotogeničtější" chlebíček. Tak tady jsem opět a zase totálně odpadla z toho, jak je chlebíček chutný. Kozí sýry sice taky úplně nejím, ale tenhle byl výborný a jemný. O té řepě ani nemluvím. Ach jo, další favorit mezi chlebíčky.

Se smutnýma očima konzumuju poslední chlebíček, zatím co vám píšu dojmy. Je to chlebíček s hovězím tatarákem, bazalkou a parmazánem. Tohle musí být pro fanoušky tataráku jasná volba. Ta kombinace s bazalkou a sýrem je skvělá. Tento chlebíček má lehce opečené pečivo.



Nejsem schopna vám, jak jste jistě poznali, napsat, který chlebíček je nejlepší, protože tohle je prostě regulérní foodporn. Tohle není záležitost na jeden, musíte si jich dát prostě víc. Chléb si pečou sami a nepoužívají k jeho výrobě droždí, ale kvásek.

Celý koncept a myšlenka je za mě prostě úžasná. Asi bych ani nevěřila, co se všechno dá udělat s chlebíčkem, protože to, co předvádějí tady, není jen obyčejné "vlašák, šunka, vejce". Jsou to odborníci na chuťové buňky. Hrozně mě baví i široké spektrum zákazníků. Za dobu, kdy tady sedím, tady přišli starší lidé, mužské skupinky, pánové v oblecích i dámy společně. 

Cítím se tady prostě skvěle. 

A co vy? Chodíte do Sisters? Který chlebíček máte nejraději?

Sandra

6 komentářů:

  1. Ahoj Sandro, no to je nádhera! Velice inspirativní! Zajímavé kombinace, některé z nich se jistě používají, ale je fakt, že na chlebíčkách jsem je ještě neviděla. Je pěkné, že tam dávají vždy něco zeleného z bylinek...hezky to oživí a nevypadají pak tak hutně jak ty klasické české. Musím něco z těchto variant odzkoušet. Akorát nevím, zda to natírají a zdobí na klasický toastový chléb, nebo je to nějaká jejich receptura? A ten talířek je vtipný! Tak moc moc díky za tvůj blog a těším se na další příspěvky! Andrea H.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojky:) Toastový chléb to není, resp to chutná jako normální chléb, ale zítra se tam poptám:) Kombinace jsou super, všechno chutná úžasně. Mají těch druhů docela dost, všechny zajímavě, už jsem ale nevěděla, kam to dávat. Zítra to bude zase dilema:(

      Vymazat
    2. Zdravím!Čtu o chlebíčkách teď po ránu,okamžitě se mi seběhly sliny.Dnes jedu do města,namířím do Dlouhé a ochutnám co se do mě vejde:-)Děkuji za info.Lída F.

      Vymazat
    3. Dobré ráno:) Určitě to stojí za to, s žádným chlebíčkem jsem nešlápla vedle:)) Dobrou chuť vám přeji!

      Vymazat
  2. Jééé, já bych si dal ten s krevetami, vypadá výborně :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na ten jsem taky dostala doporučení a taky ho hodně prodávali, jdu ho zkusit dnes:)

      Vymazat