úterý 7. dubna 2015

MIKROFARMA Z BRNA MÁ E-SHOP.

Ve chvíli, kdy jsem objevila, že i Mikrofarma - brněnská zrárna, má e-shop, rozhodla jsem se jej vyzkoušet. Selská je pro nás z okraje Brna docela z ruky totiž. Nedávno jsem vám psala o My Food Marketu, dovozu kvalitních potravin domů, tak můžeme hezky srovnat. A protože Mikrofarma otevřela novou pobočku i v centru vedle Scaly, je toto téma víc než aktuální. Jejich eshop je aktuálně ve zkušebním provozu.




O tom, proč si koupit kvalitní maso nebo kvalitní potraviny, jsem vám psala už tady, a to v článku o tom, jak se objednává domů My Food Market. Zde není opravdu co řešit :)

Mikrofarma má několik možností, jak vám kvalitní jídlo doručí. Buď si pro objednaný nákup skočíte sami v centru vedle Scaly, kde je i nové bistro s názvem DeguŠtace, do prodejny a zrárny na Selskou, anebo vám nákup dovezou domů v rámci Brna za 99 kč. Pokud však bydlíte v Brno - venkov, počítejte s dopravou za 200 kč, což je vcelku dost (zvlášť když bydlíte 3 km třeba od Řečkovic). My si nákup tímpádem objednali a vyzvedli v centru. 

Objednávku můžete udělat telefonicky a objednat si tak i položky, které v eshopu nejsou (například šunku) anebo jednoduše přes stránky, kde vidíte i cenu. K dispozici máte i z Mikrofarmy kartičku, kterou si můžete objednat přes poznámku v eshopu. Dostanete tak 3% slevu na nákup a 5% do restaurace La Bouchée.

Pokud nějakou položku z e-shopu nemají, zavolají vám a navrhnou jinou alternativu. Klidně i takovou, kterou zatím na eshopu nemají. Nestane se tak, že vám nedovezou půlku lednice, což je obrovské plus. 

Úplně první věc, která mne překvapila, je výběr masa, který je opravdu slušný. A ještě lepší je to, že si můžete rovnou zvolit, jak budete chtít maso zpracovat a do čeho zabalit. Pokud tedy víte, že chcete například maso na burgery, nemusíte jej doma mlít, ale vybrané maso vám namleté už rovnou dovezou. To samé s nakrájením masa. Na shopu seženete hovězí maso, telecí, kuřecí nebo vepřové, jehněčí a taky různé uzeniny. Co se týče například hovězího, maso odebírají od stejné farmy jako My Food Market, ale zdrojů je samozřejmě více. Farmy najdete uvedeny jak na e-shopu, tak na QR kódu, který je na etiketě masa. Zvířata tak nejsou uměle dokrmována, nejsou přerostlejší víc by měly, maso je na úpravu křehčí apod. Sami si ho však, stejně jako druhý obchod, staří a konkrétně Mikrofarma uvádí 50 dní. Tímpádem počítejte samozřejmě s vyšší cenou než v supermarketu, ale taky s lepší chutí a steak bude krásně měkký.

DOMÁCÍ OBŽERSTVÍ

Chuťově jsme nestihli samozřejmě vyzkoušet všechny masa, ale z hovězího krku jsem připravovala burgery, které byly opravdu super a chuťově úplně někde jinde než klasické maso ze supermarketu. Sami se níže můžete podívat na fotku. Nízký roštěnec jsme použili na steaky, které byly chuťově taky výborné. Kuřecí maso jsme vyzkoušeli přírodně a s klasickým kuřecím, říkejme mu třeba Vodňanské, se také nedá srovnat. Hlavně vám na pánvi zůstane vcelku jeden a ten samý objem a ne poloviční prso, ze kterého teče voda. Hodně mě baví i krásná barva masa, podobně jako je tomu v pražském Naše maso. Je o něco růžovější než z My Food.



Dále si můžete objednat sýry, vynikající pečivo například z kvásku nebo farmářská vejce. Na eshopu seženete i zeleninu nebo demi glace či paštiky. Sortiment je však primárně zaměřen na maso. 

Já osobně jsem nejvíc nadšená z domácího másla, které si objednáte na váhu a z pečiva, které je výborné. Pokud se stavíte na prodejnu, pečivo vám samozřejmě i doporučí. Šunku, kterou jsem nenašla na eshopu, ale objednala přes telefon, si vyrábí sami. Je skvělá! Taktéž vynikající slanina. V podstatě není opravdu co vytknout, spíš jen doporučit.

V sobotu jsem se také stavila do nového bistra zároveň prodejny vedle Scaly, které vám však zajdu vyfotit až ve čtvrtek. Už teď vás ale připravím na to, že burgery mají opravdu skvělé.

Už jste zkoušeli Mikrofarmu? Libí se vám?

Sandra




3 komentáře:

  1. Díky moc za info, eshop + výdejna v centru je skvělá zpráva :) O Mikrofarmě jsem zatím slyšela jen samou chválu, ale Obřany jsou opravdu kapku z ruky.

    Jsem moc ráda, že jsem tvůj blog objevila, většina zmiňovaných podniků patří mezi mé oblíbené, super :)

    Zuz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. E-shop je super, že jen člověk přijde, vyzvedne a jde:) Zas je ale fajn si tam zajít jen tak a poradit se, co si koupit apod. Mám z nich radost a doufám, že se chytnou. V pátek bych chtěla udělat post o tom, jak to tam vypadá a chutná, když už je to obchod s bistrem nastojáka dohromady, tak určitě čekej ještě jeden masový post:)) Jsem ráda, že se blog líbí a máme v Brně nějaké podobné nadšence, kteří ocení všechno dobré!:)

      Vymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat