pondělí 2. března 2015

VIVOBENE GUSTO. TŘI PATRA CHUTÍ V BRNĚ.

Rok 2014 byl na otevření podniků v Brně plodný. Možná i ten předtím, přesně nevím, ale najednou člověk jí méně blbě. Konečně! Ocean48 stále testuje své rybí bistro, Soul bistro už patří mezi stálice ve zdravé a moderní kuchyni, Castellana úspěšně boduje se svou cenově příznivou a pravou Itálií, My Food Market se rozrostl na tři pobočky a chystá se na čtvrtou. Pomalu to roste. Mezi novinky, které otevřely ke konci roku 2014 je i Vivobene Gusto. Tři patra chutí na Běhounské ulici.





Objevila jsem ho náhodou. Šla jsem po městě a koukala, že je tady nějaká novinka, na první pohled moc hezký obchod. Zašla jsem dovnitř se kouknout, co se přidalo do brněnské gastro scény. Neměla jsem ale bohužel moc času, proto jsem se na podnik zaměřila u příští návštěvy. 




Vivobene Gusto má tři patra. Patro, do kterého vejdete, je obchod s kvalitními surovinami, převážně italskými. V nabídce jsou šunky, salámy, sýry, ryby, vynikající domácí pečivo, těstoviny, čaje, vína, prosecca, opravdu široký sortiment. Za pultem vás většinou přivítá sympatický starší Ital, který pomůže s výběrem. My nakupovali v rámci páteční večerní akce, kterou Vivobene přichystalo a obsluhovali nás oba majitelé. S jejich servisem jsme byli samozřejmě spokojení. Doporučili nám výborné crudo, skvělé sýry, které jsme mohli před koupí ochutnat, filety z lososa i domácí hořčici. Domů jsme si odnesli i výborný domácí chléb a máslo. 



Nad obchodem dominuje horní patro, kde si můžete dát oběd, kávu nebo jídlo z jídelního lístku. Prostor je otevřený s hezkým výhledem na obchod nebo kuchyň. V nabídce mají příjemnou italskou kuchyni. Od tradičního prkýnka s uzeninami, sýry a olivami si můžete dát různé druhy kanapek s výborným máslem anebo variaci teplé kuchyně, a to panini, burger nebo například těstoviny. Za vyzkoušení určitě stojí právě zmíněné kanapky a panini. Lososové je jediné, které se nezapéká, ale pokud si zapečení vyžádáte, budete se olizovat za ušima.



Spodní patro je očím na první pohled skryté, protože musíte dolů po schodech. Je spíše komornější, intimnější a dokázala bych si ho představit na romantickou večeři nebo odpolední jednání s klientem. 

Celý koncept je designově moc příjemný už jen proto, že jste obklopeni jídlem. Je velice čistý, vzdušný a vcelku zajímavý. Proto mám raději horní část. Restauraci nebo bistro vám doporučím na posezení s přáteli nad sklenkou dobrého vína a možná vás potěší, že na jejich Facebooku najdete i pravidelné páteční akce, kdy vás čeká například sushi nebo dj. 

Už jste byli ve Vivobene? Co na něj říkáte? Nakupovali jste?

Sandra

5 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Je to tam fajn, byly jsme tam s Romčou a Danou, super na posezení s přáteli :)

      Vymazat
    2. A mají luxusní polosušená cherry rajčátka, mňam

      Vymazat