úterý 27. ledna 2015

ZINC RESTAURANT PRAHA. NEDĚLNÍ BRUNCH S HUMRY.

Když jsem si přečetla článek o neomezeném brunchi v pražském Hiltonu, docela jsem koukala. Účetní tam má asi fakt pětku z matematiky, souhlasila jsem s First Class. Není to totiž leda jaký brunch. Je to nedělní brunch v centru Prahy, v hotelové restauraci, kterou najdete v Michelinském průvodci a podávají tam humry. Ne jednoho humra, hodně humrů. 




Zinc restaurant má kapacitu 110 hostů, nachází se v přízemí hotelu Hilton v centru Prahy a poskytuje i parkování. V roce 2012 se objevila v průvodci Michelin a Gault Millau. Michelin ji doporučil i v roce 2013. Magazín In Style ji v roce 2013 zařadil mezi nejlepších 25 restaurací v České republice. 

Nedělní brunch je k dispozici od 12:30 do 15:00 a stojí 990 kč. Děti do 6 let mají brunch zdarma, starší za 350 kč. Je potřeba rezervace, telefonicky nebo emailem.

Jakmile jsem si přečetla, že za neomezený brunch v rautovém stylu, s různými variacemi kuchyní, sklenkou prosecca, neomezenou konzumací vína a točených piv, nealko nápojů, chtějí částku 990 kč, psala jsem si o rezervaci na nadcházející neděli. Přece není možné, aby někdo za neomezenou konzumaci čerstvých humrů, krevet, sushi, pečených mas, dezerty a neomezené vína, chtěl jen 990 kč? Trochu jsme je podezřívali, že bude na brunchi omezený počet humrů, i když to by bylo v restauraci kategorie Zinc dost nepravděpodobné. Navíc mají neustále plno a údajně je to poměr cena výkon nejlepší brunch v Praze.

Z Hiltonu mi odepsali na rezervaci prakticky hned. Protože jsem rezervaci žádala na začátek ledna, měli volno a nebyl problém si objednat stůl. Dva dny před událostí mi ještě zavolali, aby si účast potvrdili. 

Přišli jsme do Hiltonu o deset minut dříve, uvaděčka nás požádala, abychom si zatím sedli do baru, který sousedí s restaurací. Už tam jsme si všimli, že mají děti nachystaný mini brunch. Jakmile odbylo půl, slečna nám odnesla kabáty do šatny a usadili jsme se ke stolu. Objednali jsme si vodu a sklenku prosecca.


Scházely se různé skupiny, od cizinců, přátel, rodin, párů až po celé skupiny, které chodí pravidelně a shodou okolností asi 7 pravidelných návštěvníků slavilo narozeniny. Děti měly oddělený koutek s dohledem, takže nikdo neřval, nebrečel, sem tam někdo běhal za rodiči, kteří seděli za rohem, ale nic nás bezdětné nijak neobtěžovalo. Velké plus.

Raut byl vcelku obsáhlý. Jídlo jsme si servírovali na talíře z kolekce Gordona Ramsey. K dispozici bylo několik variant sushi se sójovou omáčkou, studený roastbeef se salátem, ryba, uzený losos, pečená masa včetně několika druhů omáček, vařené krevety, vynikající dezerty a samozřejmě čerství humři a krevety. Humři i krevety se podávaly studené, což já osobně úplně nemusím, ale všichni okolo evidentně ano. Chuťově není brunch zážitkové gastro, které je poskytováno v běžných časech, ale jídlo bylo výborné a za tu cenu až neuvěřitelné. 





Prostředí restaurace je opravdu krásné a cítili jsme se tam výborně. Dress code pro tyto akce a typ restaurace je smart casual, tedy nedbalá elegance. Servis fungoval dokonale. Nikdy nenechali na stole nic ležet, vždy pravidelně dolévali a neustále se usmívali. K obědu nám hrála živá kapela o třech členech a všichni se výborně bavili. Opravdu moc příjemné nedělní odpoledne.

A co vy? Chodíte na brunch? Doporučíte nějaký?

Sandra




Žádné komentáře:

Okomentovat