neděle 19. října 2014

AIR CAFE SLAVÍ 15 LET.


Znáte Air Cafe? Pokud ano, řadíte se mezi znalce a milovníky dobré kávy. Pokud ne, je potřeba nedostatek rychle napravit. Osobitých kaváren je málo a tahle stojí za návštěvu. Minimálně proto, že tato kavárna, též koktejl bar, je v Brně úctyhodných 15 let! Ano, ano, je tomu již patnáct let, kdy pánové Kronkovi otevřeli ve vší parádě v roce 1999 legendární brněnskou kavárnu. Air Cafe najdete na adrese Zelný trh 8. Ta číslovka tam snad ani nemusí být, protože určitě nezabloudíte, přestože nejste v Brně domácí. Air Cafe je totiž v Moravském zemském muzeu, a to hned u vchodu po pravé straně. Nedávno se kavárna stěhovala do nových prostor, a tak má i nový hezký kabátek. 



Kavárna má nezaměnitelnou atmosféru, design je laděný do stylu letectva a bar se mimo jiné pyšní až 130 druhy rumů! Legendární jsou také jejich dobroty, které nabízí, a to například dezerty ze známého brněnského Kokino (ten název je fajn, co?:), DorTu atd. V lístku najdete makronky, medovník, mrkvový dort, cheesecake (nečti chesekake!) nebo čokoládové dortíky. Mňam. Jen při pohledu na fotky se mi honí sliny. Air Cafe je vyhlášené a tímpádem se občas stane, že když vás napadne, že si zajdete na kávu nebo koktejl po práci, mají v létě plno i na venkovní zahrádce. Vždyť jen na Facebooku mají přes 5000 fanoušků. 



Jednu z říjnových sobot, příjemně teplou, jsme využili k oslavě narozenin, které se konaly v Air Cafe právě včera. I já jsem tedy měla možnost se konečně do Air Cafe pořádně podívat. A bylo plno, hodně plno, myslím si, že i personál byl zaskočen, kolik příznivců přišlo s nimi oslavit jejich krásný věk. U vchodu nás přivítala příjemná slečna, která nás seznámila s organizací večera. Oslavenci si pro nás připravili taneční parket, speciální koktejlové menu, populární fotokoutek od fotografa Hary Marwell a pánové se mohli nechat zkrášlit v originálním a populárním Local barber shopu. Ten nápad se mi hrozně líbil, protože musím říct, že mě někdy opravdu mrzí, že jsem žena a do Local barber shopu nemůžu chodit. Nicméně atmosféru minulých let krásně dokreslovali, jelikož stejně jako kávarna, tak i tohle holičství je hezký oldschool. Tancovalo se hodně, pilo také a já se těším, až si hezky v klidu zajdu na dortíček a kouknu se pořádně na jejich vyhlášené rumové menu. A pak vám o něm napíšu recenzi. 



Děkujeme Air Cafe za pozvání na narozeniny a přejeme všechno nejlepší!



A k tomu pár telefonových fotek, oficiální fotky z oslavy najdete určitě posléze na Facebooku kavárny:)



Koukněte se na jejich krásné stránky!









Sandra










 Local barber shop koutek. Nové brněnské celebrity:)





Mno a takhle nám to slušelo po pár sklenkách u Haryho ve fotokoutku:)






Do you know Air Cafe? If you do, you have probably great taste and love coffee. If you not, you need to try it! That famous café is in the historical part of Brno and situated in the building of Moravské zemské museum, Zelný trh. Do you know, what is special and great?? Café exists for 15 years! Really amazing journey by the way. The atmosphere of café is great, because the design is very unique, cozy and it's decorated in style of Air Force. They have around 130 kinds of rums! You need to try their cakes and goodies, desserts are from popular Kokino or DorTy. The list includes macaroons, carrot cake, honey cake, cheesecake or chocolate cakes. Air Cafe is pretty busy and has over 5000 fans on Facebook! One of October Saturdays, yesterday, we went to celebrate birthday of Air Cafe. It was really crowded, I think even staff was surprised how many fans came to celebrate that amazing age with them. We were welcomed by nice girl in the entrance and she told us about the organization of the evening. Guests had nice dance floor, special cocktail menu, popular photo corner by Hary Marwell and for gentlemen was famous Local barber shop. So happy birthday to Air Cafe and review soon.



4 komentáře:

  1. Já bych řekla, že kdo zná Air Cafe, tak je velkým milovníkem rumu :) Mají nejlepší koktejly v Brně!
    Barevný svět v hrsti

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To abych si na dalsi navstevu vzala jeste nahradni jatra:)))

      Vymazat
    2. To určitě doporučuju ;) Ale nealko koktejly jsou taky vynikající :)

      Vymazat
    3. Tak tím začnu, už bych se totiž nemusela k němu po těch alkoholických dostat:)) Děkuji za tip.

      Vymazat