sobota 11. října 2014

CASTELLANA TRATTORIA.

Tak už i na nás přišla řada a vydali jsme se v pátek na rychlou večeři do Castellana. Castellana jsem zaregistrovala poněkud nedávno a první, co mě zaujalo, je italský majitel. Když už italské bistro nebo restaurace, tak by člověk předpokládal, že pod taktovkou Itala to musí být pravý italský zážitek. V Brně máme dva Castellana podniky. První je v Juliánově a jmenuje se Castellana bistro. Druhý, přímo v centru, nově otevřený, je Castellana trattoria. Vzhledem k večernímu programu jsme zvolili to, co je blíž, a to trattorii na Malinovského náměstí (Novobrandská 4).



Již na první pohled vypadá restaurace velice příjemně a vkusně. Na pátek jsme neměli rezervaci, protože jsme šli na rychlejší večeři, ale rezervaci vám určitě doporučím, jelikož prostoru není mnoho a  trattoria byla plně rezervovaná. Ochotná obsluha nás usadila s tím, že tento stůl přijde později, což nám časově vyhovovalo. Interiér je krásně vzdušný a čistý, člověk se cítí útulně. Z fotek může působit studeně, ale není tomu tak. Díky menšímu prostoru je naopak dojem příjemný.

Castellana má každý den na svém webu a na Facebooku, na který přispívá aktivně, nové menu. Dělá se jak obědové menu "subito presto" od 11-14 hod (vyjma bistra), tak běžná denní nabídka, která má své stálice i nováčky. Ochutnat tak můžete sezónní suroviny, domácí těstoviny, kvalitní italské i moravské vína nebo čerstvé mořské plody a ryby. 

Pokud máte rádi italské uzeniny, dejte si určitě z antipasti "Itálie na stole". Po chvíli se na tom úžasném červeném kráječi začne krájet na tenké platky prosciutto crudo a salám Castelnovo. Tyhle vynikající italské dary vám obsluha naservíruje na prkýnku společně s parmazánem a domácím pečivem, které bych upřímně jedla od rána až do večera. Vynikající focaccia a ten chléb! Krásně voňavá kurčička, gurmánská slast. Tady už mi bylo jasné, že to bude trefa do černého. Jídlo bylo připraveno opravdu rychle, zkoušeli jsme Carbonara, variaci mořských plodů a míchaný salát s gorgonzolou, vlašskými ořechy a pancettou. Carbonara jsou věčné téma v různých restauracích, ale tady to byly italské Carbonara tak, jak mají být a opravdu jedny z nejlepších. Žádná suchá a rozvařená těstovina. Na mořské plody jsme byli zvědaví. S pečivem a salátem dostanete slávky, kalamáry, krevety a vongole. Už u prvního sousta jsem zaslechla, že je to výborné a na talíři vypadaly plody čerstvě a atraktivně. Co se týče salátu, byl výborně dochucený, čerstvý a pokud je libo, můžete si jej ochutit balsamicem. Jen pozor, pokud nejste milovníky výrazných sýrů, což italská gorgonzola opravdu je. S výběrem vína nám pomohl ochotný personál, taktéž nám nabídl výbornou kávu a moučník. 

Za mě musím říct, že z restaurací, které jsou v Brně v běžné cenové kategorii, mě tato zatím zaujala nejvíce a těším se na příští příjemnou návštěvu. Castellana má také svůj eshop s italskými surovinami a zboží si můžete v restauraci vyzvednout. 



Sandra


Menu na pátek

Část interiéru
Carbonara

Salát s gorgonzolou

Variace mořských plodů


Okay, okay, it's here. We tried new Italian restaurant in Brno - Castellana trattoria! When I heard about restaurant, I was so excited about Italian owner because you should think that it will be little Italy in your town.

We have two Castellana in the city. Castellana bistro in Juliánov and trattoria near Malinovského náměstí. We decided to try trattoria because we wanted to continue in the city later. For your visit is better to do the reservation, especially in the weekend because it's not so big and nothing was avaible for three people. But we had a luck because one table booked a table for evening and we wanted to be quick with our meals. Interior is lovely, so clear and simple. It's not big, so it looks comfortable.

Castellana restaurants are active on Facebook pages and their website, so you should check fresh menu with some permanent meals and daily supply every day. Trattoria in the city has also lunch menu between 11am and 2pm. If you like Italian hams and salami, try their Italy on the table with prosciutto crudo, parmigiano, salami Castelnovo and their homemade amazing focaccia and bread. We tried also Carbonara, seafood and salad with gorgonzola. Carbonara was so delicious, deffinately the best in the town from homemade pasta which is so cool. Seafood was fresh, really tasty, nothing to complane. Order gorgonzola salad if you are fan of rich taste, but really good salad. Staff was really polite, ask for dessert and coffee after meal. So that restaurant is higly recommended and one of the best in the town with nice prices, try it and you would love it.

Sandra


Žádné komentáře:

Okomentovat