neděle 1. června 2014

ANO, ŠÉFE: RESTAURACE U ZBĚHLÍKA VS U TLUSTÝCH.

Začíná nám krásný počasí, letos nebyla skoro zima oproti loňsku, kdy sněžilo až skoro do června. A tak jsme si udělali doma menší nedělní výlety.



Minulý týden jsme jeli k panu "Kuřeti" alias Restaurace u Zběhlíka. Zběhlík je kousek od Svitav v Pardubickém kraji. My jeli z Brna něco málo přes hodinu. Pamatujete si ten díl? Jak tam pořád brečeli?:)) U Zběhlíka je krásně a výborně vaří. Určitě Vám doporučím, aby jste si tam zajeli. Je to jedna z těch restaurací, která dostala 3 hvězdy a Zdeněk Pohlreich ji doporučil i ve své kuchařce.

Doporučím vám rezervaci nebo alespoň zavolat předem. Z jídla jsme zkoušeli kachní polévku - ta byla top, krásný a chutný vývar, přesně tak, jak má vypadat. Prstuh - výborný, ale mohl být lépe vykoštěný. Měl vynikající lehkou omáčku, byla jsem nadšená. Mají nejlepší tatarák na světě, vážně jsem lepší nejedla. Naservírují vám jej v morkové kosti, což je super nápad, akorát si jej musíte z té kosti vydlabat. Za zmínku stojí i super kachna, která odpadávala od kosti, nebyla vůbec vysušená.

Pan majitel na hospůdce neustále pracuje a pořád ji rozšiřuje. Je to opravdu krásné prostředí na výlet. Posuďte sami podle fotek.

Klidně bych jela znova.


Jak to vypadá teď můžete vidět tady.



Tuhle neděli jsme zkusili U Tlustých, taky jedna z oceněných a doporučených po odvysílání Ano, šéfe. Z tohohle dílu si pamatuju kuchaře, který hraje na lžičky a majitele Andreje, kterého jsme dneska i potkali. Super sympaťák, ne?:))

U Tlustých je vedle zámku v Lednici. Je dobrý taky raději předem zavolat. Stále tam pracuje ten malej číšník, kterého vidíme v dílech. Před vchodem si můžete koupit lokální uzeniny a sýry, což je příjemný nápad a my také obchod uskutečnili.

Jsou super rychlí, na jídlo prakticky nečekáte. Akorát ta kvalita je trochu nahoru dolů, evidentně podle toho, kdo z kuchařů to zrovna vaří. Paštika byla top, tu si určitě dejte, pokud máte rádi paštiky. Kuřecí polévka málo výrazná a málo masa, tam by to chtělo určitě doladit, protože maminka přece dělá lepší:) Kachna byla top včetně vynikajícího zelí, tam naše doporučení získala a já sama, přestože nejsem na kachnu, musím usoudit, že byla opravdu výtečná. Jehněčí koleno příliš slané, to samé kaše i špenát, ale špenát u kachních prsou byl zase super stejně jako kachna samotná. Takže jak říkám, up and down.

U Tlustých je příjemná a moc krásná restaurace, jen by jídlo mohlo být stejně vyvážené. Ale určitě si tam zajeďte a vyzkoušejte. A vemte si pohodlnější obuv než já:))


A takové je to teď.


Mimochodem, ke Štěpánovi z dílu viz nahoře, se chystáme v červenci!


A něco málo z Lednice


Sandra



Žádné komentáře:

Okomentovat