středa 17. prosince 2014

SKØG URBAN HUB. NOVINKA V BRNĚ.

Mám radost. Fakt velkou. V Brně se toho poslední dobou otevírá opravdu dost a mezi podniky, na které máme být proč pyšní, jako je Soul bistro nebo Spirit bar, se objevil další podnik. Funguje zatím pár dní, a to ve zkušebním provozu, ale je otevřen veřejnosti a i vy již můžete vstoupit dovnitř a kochat se novým místem v centru Brna vedle Špalíčku.




Skog má atraktivní lokalitu a protože je cesta kolem Dominikánského náměstí dost frekventovaná, všimnete si ho rychle. Vzhledem k jeho krásně jednoduchému a čistému designu na ulici doslova svítí. Bylo docela zábavné sledovat lidi, jak jdou kolem a koukají po něm. Na někoho může působit docela hipstersky, nicméně jeho hlavní dominantou je skandinávský design, který u nás není zatím až tak zaběhlý. Veškeré dění se koncentruje na jednom place, takový hodně open space, nicméně pro zákazníky, kteří hledají místo mimo, můžou si sednout vedle baru anebo nahoru. Už teď si svou klientelu rychle našel, protože za 2,5 hodiny, které jsem tam strávila, bylo neustále skoro plno. V pozadí hraje hudba, kterou při rozhovoru moc nevnímáte, ale já tam seděla většinu času sama a nevím, co mají za rádio, ale já byla spokojená se starými hity, které jsem sem tam slyšela. Klidně bych se pustila i do nějakého deep housu, třeba o víkendech, který slýcháváme na akcích Wolfgangu. 

 
 
 Záchodové umyvadlo:) Ještě zrcadlo doplnit by bylo fajn:) Poznámka z ledna: Zrcadlo doplněno:)


Podnik na mě působí jako kavárna bar, ale jejich zkušební lístek je zatím hodně základní. Najdete na něm šest druhů domácích limonád, nabídku vody, šest různých nealko nápojů, pivo, pět druhů vín, šest káv, čaje, Rauch džusy, čtyři teplé míchané nápoje a výběr čistého tvrdého alkoholu. Jídlo na něm není vůbec, což mě překvapilo, protože jsem čekala výběr lehké kuchyně.

 
Z jídla si zatím můžete dát, co jsem viděla, chessecaky, které jsou u baru vystaveny, cupcakes anebo včera na můj dotaz jsem se dozvěděla, že je k dispozici salát. Ráno od osmé hodiny dělají snídaně. Kuchyně se zatím testuje, ale doufám, že do budoucna lehká kuchyně přibude a budeme si moct dát nějaké sendviče, bagely, bruschetty apod. Nevím, jestli tam je nabídka jídla na den nějak napsaná, já ji asi neviděla, ale docela bych uvítala třeba menší tabuli s nabídkou. Jinak totiž nevíme, co si můžete na jídlo vlastně dát. Doplnění: tabule s nabídkou už visí a dokonce se můžete těšit na první jídla jako například výborné guacamole!

Co se týče nápojového lístku, mají naprosto výborné domácí limonády. Já osobně zkoušela levanduli s borůvkou, což byla moc zajímavá souhra chutí. Super je nápad se skleničkami. Jako první jsem ochutnávala hot drinky, protože sezóna jim momentálně nahrává. Velmi mi chutnal Skog Grog - sirup ibišek zázvor, sailor jerry rum a limetka. Drink byl příjemný a sladký, moc dobrá záležitost, takže určitě patří mezi mé doporučení. Co mi už tak moc nejelo, tak byl Our Nordic Glogg s červeným vínem, sirup hrozinka skořice, vodka. Byl dost kyselý. Naopak třeba skořici jsem necítila vůbec. U druhého teplého drinku mi byla nabídnuta voda, za což děkuju, protože ty teplé drinky s alkoholem lezou mírně do hlavy:))) Co naopak postrádám, tak jsou studené drinky. Po teplých drincích s alkoholem si dávat limonádu nebo tvrdý alkohol samotný mi úplně nehrálo. Naopak bych uvítala jejich domácí drinky, což se hodí mimochodem jak po zimě, tak i na víkendy. Nikdo neříká, že tam musí míchat koktejly jak v koktejlovém baru (aby to nebylo špatně pochopeno), ale alkohol k dispozici je, teplé drinky také, nevidím na studeném drinku nic špatného. Myslím, že dámy ocení drinky více než samotný alkohol nebo si nechtějí dávat víno. Klidně bych uvítala i domáci fresh. 



Obsluha byla moc milá a při zaplacení se nás zeptala, jak jsme byli spokojeni. Tak až na pár much a věcí, které jsem zde napsala nebo jim řekla a rapidně mi v konceptu kavárna bar chybí, jsem byla spokojená a jsem zvědavá, jaké novinky pro nás chystají. Prostředí je prostě skvělý a k dispozici mají i wifi. Já ocenila taky zásuvky na nabíjení, které jsem našla u oken, kde jsem seděla. Podniku moc fandím a držím jim ve zkušebním provozu palce. Já tam teda určitě hodlám chodit:) 


A co říkáte na novinku vy? Brnem se šíří rychlosti blesku, už jste tam byli? Co jste si dali a jak vám chutnalo?

Sandra












1 komentář:

  1. Popis kavárny naprosto neodpovídá realitě. Podnik se tváří jako "něco zvláštního", ale vše je nedotažené.
    Proti interiéru nic nemám, ale je naprosto nedořešený - akustika je příšerná. Všichni musí mluvit zvýšeným hlasem, aby se slyšeli a několikrát jsem musel opakovat co říkám, protože v tom prostoru není ničemu a nikomu rozumět.
    Podlaha se tváří jako stará, anebo možná i stará je, ale hrozně nepříjemně vrže a protože po ní v kavárně pořád někdo chodí, tak vrže neustále.
    Dveře na WC jsou posuvné, ale protože to nikde není označené a úchytka, za kterou by se měly držet není dobře navržená, jsou neskutečně ušmudlané - skoro abyste šli na WC někam jinam...
    Servis je vzhledem k cenám pod úrovní, kterou jsem ochoten akceptovat. Cokoli si dáte vám přinesou bez tácku, bez ubrousku... Kam si mám asi tak odložit lžičku od ledové kávy? Přímo na stůl? U čaje nemáte kam odložit vylouhovaný sáček - dáte si jej na ten stejný talířek, kde máte šálek a z něj vám pak kape čaj...
    Za ceny, které kavárna má, bych čekal mnohem, ale opravdu MNOHEM víc...
    Mám moc rád kavárny, ale takhle k nim bohužel patřit nemůže.

    OdpovědětVymazat