středa 5. listopadu 2014

CASTELLANA PIANOWINE.



Castellana v Brně mám ráda. Myslím, že to na blogu jde i dostatečně vidět:) Tímpádem mě potěšila další novinka, kterou minulý týden Sergio se svou příjemnou ženou otevřeli. Castellana PianoWine je třetí podnik ze série Castellana, který najdete v Brně, a to v suterénu trattorie na ulici Novobrandská 4. První oficiální akce, která se v PianoWine konala, byla včerejší degustace toskánských vín Gualandi. 




Do PianoWine trefíte bez problémů, stačí vejít do trattorie a sejít schody dolů, kde jsou také toalety pro restauraci. Vstoupíte do příjemného osvětleného prostoru, kde vás přivítá klavír, krásný menší bar a bílé stoly. Design je čistý a vzdušný, žádné zbytečné dekorace, pouze vy a víno všude okolo. V PianoWine se nepodávají například večeře, teplé jídlo najdete nahoře v trattorii, ale mají pro vás připravené "zobky" k vínu a klavíru. Včera jste si mohli k degustaci například objednat sýrové prkénko nebo populární Itálii na stole, o které jsem vám psala již zde. 

PianoWine je koncipovaný jako příjemný italský bar, kam si můžete při večeru přijít sednout a degustovat úžasná vína z různých koutů. Jako například Gualandi. Právě tyto vína jsme mohli ochutnat v rámci degustace s Peterem Michalikem, který nám ke všem deseti vínům řekl o chuti, přípravě nebo historii vína. V těchto deseti vzorcích jsme ochutnali jedno víno růžové, jedno bílé a převážně červené. Vína, která vás zaujala nejvíce, jste si mohli po degustaci zakoupit a také přijít na bar ochutnat ještě jednou po tom, co zůstalo chvíli otevřené a nadechlo se. Chuť se poté ještě trochu změnila, takže pokud vás víno nezaujalo, mohlo tomu být poté úplně jinak. My jsme si své favority našly:) S Peterem a majitelem Sergiem jsme si mohli také příjemně popovídat nebo poslouchat hudební doprovod, který večer zakončil. Atmosféra byla celý večer příjemně uvolněná, samozřejmě po celé degustaci ještě více:))

V PianoWine se i nadále budou pořádat různé akce, o kterých se dozvíte na Facebooku baru nebo na mém blogu či Facebooku. S Peterem Michalikem, který nás provázel degustací, se bude například připravovat degustace bublinek, na kterou se moc těším.

Děkuji Castellana PianoWine za krásný večer a brzy naviděnou. 

Sandra

I absolutely adore Castellana as you can see in my previous posts about trattoria and bistro in Brno. So in that case I was so happy to know that Sergio and his lovely wife will open new Castellana story - Castellana PianoWine. It's located in basement of trattoria on Novobrandska 4 and I tried it just yesterday on degustation of Tuscan wines Gualandi. 

It's not difficult to find PianoWine, just come in and go downstairs where you can find toilets also for trattoria. The design is so airy, on the left side you are welcomed by piano, everything is nice and white. No unnecessary decoration, just you and wine all around with nice small bar. If you want to have some warm food, you need to go upstairs, because this is only bar but PianoWine has a small food for you like Italian cheeses or prosciutto. 

PianoWine is conceived as a pleasant Italian bar where you can sit in the evening, come and taste the wonderful Italian wines. Like Gualandi. Peter Michalik told us about ten wines taste, preparation or history of wine. In these ten samples we tasted one pink wine, one white and predominantly red. Wines which you like the most, you could buy after tasting and also come to a bar to taste it again .   Taste is a little bit different when the wine is open for some time. We found our favorites :) We could also pleasantly chat with Peter and Sergio or listen to music that night ended. The atmosphere was relaxed the whole evening, after degustation little bit more:))

PianoWine will continue to organize various events, you can check informatios about the bar on Facebook or on my blog or Facebook. With Peter Michalik, who guided us through the tasting, for example, will prepare tasting of sparkling wines, which I look forward. 

Thank Castellana PianoWine for a nice evening and see you soon. 

Sandra



Žádné komentáře:

Okomentovat