čtvrtek 6. listopadu 2014

HARD ROCK CAFE PRAHA.


Hard rock cafe je celosvětový řetězec, který je dobře známý i malému dítěti. Respektive já ve svém prvním Hard rock cafe byla v Egyptě, když mi bylo asi 12 let. Tenkrát jsem ještě prd rozuměla tomu, co je dobrá flákota hovězího masa, ale koukala jsem spíš po rockových legendách, které jsou v každém Hard rock cafe dobře známé. Postupem času jsem Hard rock cafe začala vnímat spíš jako místo pro koncerty, dokud jsem si nepřečetla článek o slavných burgerech. Kdo sleduje Facebook blogu, tak viděl už v pondělí, co vám v Praze připraví za macky.



Při poslední cestě do Prahy byla docela zima, moc se nám nechtělo chodit nikam daleko a na hotelu, kde je můj přítel skoro každý týden, U Prince se nám jíst taky už nechtělo. Itálií se teď krmíme docela aktivně v Brně a dobrý burger jsem neměla v hospodě ani nepamatuju. No a protože je Hard rock cafe Praha prakticky vedle Staroměstského náměstí, vypravili jsme se tam. Předem jsme hledali nějaké informace na netu, protože moje orientace v Hard rock cafe Prague je pouze na úrovni:"Prý tam mají nejlepší burgery v Praze." Na stránkách mají uvedené pouze menu bez cen a pár informací ohledně Happy hours, kterých je údajně docela dost a taky jsou prý dost plní, přestože mají tři patra. 

První, co nás překvapilo, tak byl uvaděč, který byl cizinec a čeština nám moc nešla. Posadil nás k prvnímu volnému stolu, kde nás uvítala taky cizinka, která česky mluvila a ochotně nám povykládala, že jsme se trefili do Happy hours a mají koktejly 1+1 nebo Plzeň za půlku. Plzeň za 35 kč, to je levnější než v Brně:)) Vzhledem k tomu, že se jim ještě uvolnil boční box, přesunuli nás nakonec tam a dostali jsme našeho číšníka. Blake je z Bermud, je tady rok, je moc milý a učí se česky. Obsluha nás seznámila s interiérem, kdo má u nich jaký sako, čí je ta bunda naproti apod, poradila s výběrem burgeru a zeptala se, jak ho chceme propečený. Lístek jsem vám vyfotila, aby jste věděli, jaké jsou tam ceny. Menu je nové od května.

Atmosféra je v Hard rock cafe úžasná, je to hodně komerční restaurace s vlastním obchodem, speciálním programem, když chodíte často a chcete priority seat apod. Já mám tyhle fungující velkokýče docela ráda, přišlo nám to tam fajn, zase něco jiného a všichni byli skvěle nalazení. Do jídla vám hrají největší rockové pecky a všichni se tváří spokojeně. Pražské Hard rock cafe bylo za rok 2012 zvoleno jako nejlepší HRC ve světě. 

Já vsadila na klasiku a dala si jejich The Big Cheeseburger s třemi druhy sýra, pořádným masem z grilu, cibulí a rajčetem. Přítel si dal Original Legendary burger s cibulovým kroužkem, slaninou a čedarem. Oba burgery byly samozřejmě velikosti dvojnásobné pusy, ale zato poctivé. Nemám ráda malé maso v burgeru, protože má být prostě velké, dominovat a splňovat nějaký americký standard. Burger byl výborný, pro mě absolutně top. Takový ten životní burger, který by člověk měl zkusit. Takže pro mě za ty peníze a veškerou zábavu kolem stál. Naprosto nás odrovnaly výborné slané hranolky se skvělou nakyslou tatarkou. Nejlepší hranolky, které jsem kdy jedla. A samozřejmě žádný rozmražený polotovar, který si doma stejně neuděláte stejně. 

Na účtu jsme měli napsané "děkují vám", zakroužkovanou cenu a smajlíka. Takové pěkné drobnosti, které nás pobavily. Z Hard rock cafe jsme se vykutáleli ještě na drink do našeho oblíbeného Black Angel's v suterénu hotelu, o kterém jsem vám již psala a byli rádi, že jdeme spát.

A co vy? Jaké jídlo je vaše oblíbené v Hard rock cafe Praha? 


Sandra







Hard rock cafe is very famous worldwide restaurant which is known by every little child. I was at my first Hard rock cafe in Egypt when I was 12yo. I wasn't so excited about big beef piece of meat that time, more interesting were classic rock things in the interior which are really famous in every restaurant. After some time I started to see Hard rock cafe more as concert place than burger restaurant till I red title about the best burgers in Prague. Who is follower of my blog on Facebook can see some photo of big buddy from Monday.

We were a little bit lazy because of cold weather on Monday, so we decided to go somewhere close to our hotel U Prince which is in the centre of Prague, Old town square. Hard rock cafe is just a few meters far. I didn't have a good burger for a long time in restaurant and I hoped that it will be great. Restaurant is very commercial but I'm ok with that and like different kinds of pubs like that and everybody were so kind. 

The first thing which was a little bit surprise was the attendant who is not speaking Czech. But he found empty table for us where waitress came and told us everything about the place, Happy hours and shop. Happy hours were 1+1 cocktail and beer for 35 czk (normally 70 czk). They found a better table for us, so we moved and met Steve. Our buddy for evening. Steve is from Bermudas, lives in Prague for one year and goes good with Czech language. They told us everything about interior, shop, priority seat, famous things from artists etc. HRC Prague was voted as the best HRC worldwide in 2012. 

I decided to go to classic. The Big Cheeseburger with 3 kinds of cheese, onion and tomato. My fiancee took Original Legendary burger with onion ring, bacon and cheddar. Both of burgers were super tasty, big piece of meat. I really like big meat because it must have some US traditional standards. We were absolutely in love with those burgers, really the best. I adore their chips, so salty and so good as tartar sauce. So totally satisfied with that restaurant and highly recommended. The bill was also funny, there was a line in Czech like thank you and smily face.

We went to our hotel to see our fav Black Angel's bar after burgers and straight to the bed.

Which kind of meal do you order there? 

Sandra

Žádné komentáře:

Okomentovat