pátek 18. července 2014

MARINĀDA STORE.

Vlčice z Wolfgangu na Facebooku sharovaly nový obchůdek, který se otevřel v Brně docela nedávno. Zvědavost mě tam včera zavedla s touhou vidět zase něco nového a ochutnat něco dobrýho.



Marinada store je na ulici Jiráskova 15, je kousek od úplného centra a není potíž jej najít. Ostatně, když už po té ulici jdete, vidíte něco hrozně pěknýho, zelenýho, příjemnýho a přepadne vás zvědavost se podívat dovnitř. Marinada je malý obchod, kde si můžete nakoupit čerstvé domácí suroviny až po dovoz přímo z Itálie za hodně příznivé ceny. Mají pěkný výběr sýrů a uzenin, kde všechno působí hodně atraktivně a čerstvě. Já si koupila vynikající prosciutto crudo, které mi slečna nakrájela. Každý den mají na Facebooku nabídku delikates, na které si můžete přijít posedět, i když zrovna nechcete nakupovat, přestože věřím, že si stejně něco koupíte:) Například lososový sendvič, koláč z rebarbory, tiramisu atd. Takže nejenom, že si vyberete různé šunky, sýry, džemy, víno, domácí pečivo, ještě si můžete sednout a popíjet či ochutnávat. Nezapomeňte, že je to hlavně obchod, kapacita míst není jako běžná restaurace a mají otevřeno do 18:00. My chtěly sedět venku a vychutnat si okolí a jejich krásnou zahrádku. 

Strašně mě bavila obsluha, slečna nám sdělila, že sice nemají pro nás Aperol, protože se chladí prosseco, ale na účet podniku má pro nás výborné víno. Takže jsme seděly na lavičce venku v klidné části Brna, povykládaly si s kamarádkou, vypily každá dvě sklenky a spokojeně odcházely. Šunku už jsem doma snědla, tak abych šla znovu:)

Marinada mě příjemně překvapila, protože je to zase něco u nás nového - koncept malého obchůdku s malým bistrem je atraktivní pro všechny milovníky jídla. Zvlášť pokud máte rádi třeba Itálii, přijdete si v Brně tak nějak krásně. Jako na dovolené. Jak už jsem jednou někde psala, obchody mě moc nebaví, proto mám ráda, když z něj dýchá něco jiného - design a příjemná obsluha. A Marinada toto má. Jde vidět, že obchůdek je vymazlený, není udělaný přes noc na koleni, ale majitelé si s ním opravdu vyhráli.

Moc se těším na další návštěvu, takové léto s malým občerstvením a dobrým pitím je to nejlepší, co pro svůj relax můžete udělat.

Sandra



Takto vypadá Marinada:)



Je libo domácí sirupy a marmelády?


Vynikající šunky a sýry

Moc příjemná slečna, právě mi krájí šunku.

Dnes návrat z Řecka. Čekáme na naši skleničku něčeho dobrého.

Zevnějšek.

K vínu jsme dostaly automaticky i vodu.

Velice příjemný interiér.

Platíme a odcházíme spokojené:)



When Wolfgang store shared Marinada store link on Facebook, I was really excited about something new in the town.

Marinada is in Brno city near the center of the town and it´s not problem to find it because it looks really lovely from the outside. They are selling a lot of homemade things like syrups, jams, italian pastry or typical italian hams, crudo or cheese for really good prices and it´s fresh. I brought great proscuitto crudo. They have a fresh offer of meals every day which you can eat inside like rhubarb pie, italian tiramisu or salmon sandwich. So you and shop and eat. Great combination. Don´t forget that it´s still the shop, they are closing at 6pm and the capacity is not so big like in normal bistro. We decided to sit outside with wine which is so cool.

I really like the staff, lady was so kind! We wanted to sit and drink Aperol, but she came and told us that prosecco is not cold, so she gave us two glasses of wine for free with water. It was really nice experience. I was really suprised about everything because i´m not a shopping person and I don´t like a classic shops in Czech Republic, but I really like the concept of the store - something beetwen shop and bistro, very lovely design, a little bit of Italy in Brno.

It´s great for summer afternoons, just sitting outside and drink great wine or tasting some fresh meals.

Thumbs up for Marinada.



Žádné komentáře:

Okomentovat