pondělí 16. června 2014

BORGO AGNESE.

Psala jsem tady o restauracích z Ano, šéfe, ale taky o restauracích v Londýně. Ty v Londýně byly tzv zážitková gastronomie. I my tyhle typy restaurací v Brně máme a jedna z nich je moje oblíbená Borgo Agnese. A je samozřejmě i ta nejlepší. Mimochodem ani u Gordona nebyl ten steak tak skvělý, jaký vám udělají v Borgu!



V Borgu slavíme všechny narozeniny, všechny Valentýny, všechny sešlosti s přáteli, dokonce i zásnuby. Protože tam ty peníze prostě investujete opravdu do zážitku! Pokud toho chcete zkusit co nejvíce, je dobré si dát degustační menu. Nabízí se aktuálně tři varianty, záleží jak moc se toho do Vás vejde:)) Prakticky se jedná o průřez celým lístkem. Variant je opravdu hodně. Anebo si vyberte, co se vám prostě líbí a co je v denní nabídce:)

Já nedám dopustit na jejich steaky, to si zaručeně objednejte. Nikdo prostě nedělá takovou slast na jazyku jako oni. Rovnou se vykašlete na místní rádoby steak housy, cenově vás to vyjde za steak z pravé svíčkové skoro stejně, ale ta kvalita je úplně někde jinde. Zároveň jsou skvělí v rybách a mořských plodech, taky doporučuju vyzkoušet, třeba jako předkrm. Nikdy mě nenapadlo si dát těstoviny, pokud nebyly v menu a přijde mi to možná i zbytečné, když jste v mořském a masovém ráji:)

Borgo je zároveň nejenom expert na jídlo, tak i na vína. Víno mají rozepsáno v opravdu tlustém lístku, my doporučujeme naše oblíbené vinařství Kolby. Pořádají také různé degustace a akce. 

Za zmínku stojí i Borgo shop s čerstvými surovinami, vínem apod. A pokud se chcete naučit vařit, Borgo má i vlastní kurzy. 

Doporučuju si do Borga dát rezervaci, ne vždy je volno, hlavně o víkendu. A pokud se vám nechce na večeři, skočte si alespoň na oběd. 

My máme v plánu se tam dokonce i brát:) No jo, láska prochází žaludkem.



Sandra




První místo v Brně



































Denní nabídka masa a ryb

Domácí sorbety

Steak a foie gras

Mušle sv. Jakuba

Carpaccio

Chobotnice

Consommé z maďarské drůbeže

Hovězí tartar

Humr

Sashimi z tuňáka

Telecí ragú

Foie gras

Kreveta s rajčátky

Nejlepší hovězí steak s hříbky

Tataki z tuňáka

Krevetové capuccino

Steak

Čokoládový fondán


I wrote about restaurants from our tv show and also about London experience. In London it was definatelly great experience but we have something like that in Brno which is pretty awsome and I want to show you that. My favourite is Borgo Agnese. Gordon, your steaks are superb but Borgo does it better!:)

We are going to Borgo very often to celebrate birthdays, St. Valentine's day, have some great time with friends and my baby gave me engagement ring there! If you like to try different types of food, try their degustation menus or combinate whatever you want with daily supply. They are really good at food, but also at vines! If you are interested in shopping, you should try their shop just next to the entrance of the restaurant with fresh food or good vines. Or try their cooking school:) 

If you want to go there, it's better to do the reservation especially on the weekend. 

Our weeding will be probably here!

www.borgoagnese.cz

Sandra



Žádné komentáře:

Okomentovat