pátek 20. února 2015

NAŠE MASO. NEOBYČEJNÉ ŘEZNICTVÍ S NEOBYČEJNÝM JÍDLEM.

Nedávno jsem vám psala o Čestru. Naprosto fantastické restauraci v Praze z dílny sítě Ambiente. Začínám si na nich pěstovat závislost a touhu vyzkoušet úplně všechno, co Ambiente stvořilo. Mezi jednu z věcí, kterou jsem prostě musela zkusit, je řeznictví "Naše maso". Ne proto, že by řeznictví bylo v Brně málo, ale to jejich luxusní maso a uzeniny vám vytvoří naprostou závislost.




Naše maso je české maso z kvalitních chovů, které si Ambiente pod značkou Amaso samo zpracovává a poslézé prodává jak ve svých restauracích, tak i zákazníkům v Gurmet pasáži na ulici Dlouhá (za rohem je Kotva a Palladium). Gurmet pasáž je taková pěkná foodporn. Naproti najdete úspěšnou chlebíčkárnu Sisters, novou prodejnu Mám rád sýr a kousek dál je i La Bottega Bistroteka. Naše maso tam najdete hned dvakrát. To, které je na ulici, je řeznictví a uzenářství zároveň s malým bistrem. Dveře vedle má obchod, kde si koupíte maso už přímo zabalené. 



Bylo mi naprosto jasné, že ve chvíli, kdy se rozhodnu jít do Naše maso večer, tak si asi nesednu. Obchod disponuje čtyřmi stoly a jedním "nastojáka". Prostor je opravdu maličký, protože se jedná o tradiční malé řeznictví, takže počítejte s tím, že se budete mačkat. Naše maso je navíc populární i mezi cizinci, takže jich tam taky potkáte dost. Ideální je tam jít přes den, méně to trvá a prostor není tak nahuštěný. Lidí se tam ale protočí dost, takže místo dřív nebo později chytnete.

Na všech fotkách jejich jídla, které vám na počkání připraví i s sebou, jsem viděla úžasnou barvu masa, kvalitní burgery i tataráky, že mi sliny tekly. Absolutně nejel vlak přes to, že bych nešla do Naše maso. Vzhledem k tomu, že jsem z Brna, nekupovala jsem maso, ale zato jsem si hned dvakrát zašla na jejich vyhlášené speciality. A podruhé, přes den a sama, jsem si to užila nejvíc a vypěstovala si svačinovou závislost. 

Personál v řeznictví je super komunikativní a rádi poradí, které maso si vybrat, vyzkoušet a jak ho připravit. 

Vedle domácího chleba, masa a uzenin si můžete koupit například již hotovou demi glace nebo domácí hořčici. Cokoliv, co si koupíte v Naše maso, jsou schopni vám na místě připravit na grilu. 



Pivo si čepujete sami a nabízí Antošův ležák. Dát si však můžete mošt i vodu. 



Z jídel jsme zkoušeli doporučenou a populární klasiku. Bylo naprosto jasné, že nemůžeme odejít bez tataráku a jednoho z nejlepších burgerů v Praze.

Tatarák byl vynikající z výborného jemného masa a co hodnotím jako největší plus, tak je opečený chleba a ne mastné topinky, které nesnáším.






Burger s okurkama s hořčicí v kaiserce byl propečený dle klasického Naše maso stupně. Tak jak má být. Uvnitř růžový, šťavnatý, chutný. Je opravdu maličký, takže druhý den jsem si jej dala ještě se sekanou haha. Ale byl to super zážitek, který stojí za ochutnání.

Za vyzkoušení stojí i Naše maso párky, které mají super jemnou chuť, domácí hořčici a chleba.

Populární je i místní sekaná a protože mám sekanou ráda a prý chutná "jako od babičky", musela jsem si ji dát. Spadla do mě s tím výborným chlebem skoro hned. Takže za mě taky top!

Kouzlo Naše maso je v tom, že vám z kvalitních surovin udělají na počkání super domácí jídlo a vy si tak přijdete jako v moderní jídelně. Absolutně se nedivím, že slaví takový masový úspěch, protože poctivá práce a znalost oboru si to zaslouží. Napište si Naše maso na "to do list" a běžte na chuťový orgasmus za pár kaček. 

Tak co? Kdy jdete? A pokud chodíte, co je vaše nejoblíbenější jídlo?

Sandra

Žádné komentáře:

Okomentovat