Událost, kterou jsem si nemohla nechat ujít. Naše vyhlášené brněnské Air Cafe uskutečnilo další ze svých večerů, kdy za barem potkáte hostujícího barmana z jiného baru. Po návštěvách například z Hemingway baru přijel za námi Zdeněk Hartman z pražského Black Angel's. V Black Angel's se hlavně nesmí fotit, takže mám první fotky barmana a drinků ve své historii!
Black Angel's na Staroměstském náměstí miluju. Nejraději bych se do toho baru nastěhovala a bydlela tam do konce života. Fakt. Když jedu do Prahy a zůstáváme U Prince, jsem v sedmém nebi, protože do Black Angel's je to pár pater. Ale svou nekonečnou lásku k tomuto baru už jsem na blogu vyjadřovala, takže popojedem:)
Zdeněk "Harry" Hartman je úspěšný barman, kterého jsem v Black Angel's potkala na své první návštěvě asi 3 roky zpátky, a kterou si pamatuju jako dnes. Zaryla se mi do paměti tak, že jsem o ní vykládala snad úplně všem a nevěřícně koukala, co je tohle za kapacitu a jak můžou chutnat světové drinky. Při míchání drinků nám vykládal o japonském alkoholu, jak chuť ovlivňuje podnebí v dané oblasti apod. U něj jsem se poprvé setkala s uměním doporučit a namíchat dobrý drink z těch děsných slov:"Já raději kyselé." Zdeněk je neskutečně profesionální, jeden z nejlepších barmanů, které jsem kdy viděla. Jeho práce mě hrozně baví a nikdy nezapomíná na detaily. Máme vždy perfektní servis a taky má pořád dobrou náladu. Nebo alespoň vypadá, že ji má:) Vždycky jsem hrozně ráda, když přijedu do Black Angel's a je za barem.
Když jsem dostala pozvánku na Facebooku, bylo naprosto jasné, že nemůžeme chybět. Pro zájem o tyto akce bylo doporučeno, abychom měli rezervaci, pokud nepraktikujeme "nastojáka" u baru. Podle mě je docela škoda být jinde než právě na baru, protože nemůžete sledovat práci barmanů a nemůžete s nimi být v kontaktu (pak se totiž nedozvíte, proč to v tom Japonsku chutná nahoře jinak než dole:))
Pro tento večer vymyslel Zdeněk speciální drinky, všechny za jednotnou cenu. Každý z drinků obsahoval jiné složky a jinak chutnal. Všimla jsem si, že když jsem je ochutnávala podle pořadí, tak to byl takový příjemný úvod, stať s vyvrcholením hned ze startu, ve vyvrcholení jsme pokračovali a ukončilo se to příjemným klidným závěrem. (přiznám se, že teď se u toho trochu směju:)) Měla jsem v plánu vyzkoušet všech pět, ale upřímně jsem se dostala ke čtyřem. Nezkusila jsem pouze "Czech blazer" s Becherovkou a skořicí. A to z časových důvodů a taky kvůli tomu, že nemusím drinky z Becherovky (vyjímku tvořily snad jen od George Němce, kde by bylo asi divný, kdyby mi to nechutnalo:))
Anniversary byl příjemný a moc chutný grepový drink, který bych pila klidně celý večer. Ten zmizel asi nejrychleji. Je to takový koktejl, který podle mě vyhovuje dámám, protože není cítit tolik silným alkoholem.
Pepe no.2 byla ta bomba hned po úvodu. Při prvním napití byl silný, ale měl takový teplý, jemný a voňavý dozvuk. Shodli jsme se, že ve chvíli, kdy se ta chuť rapidně změní, tak nám to připomíná zimu a svátky. Rozhodně nejzajímavější drink a taky mě baví zpracování ledu.
Jamaican medicine byl díky rumu a zázvoru taky jeden ze silnějších drinků. Měl výraznou kyselou chuť, ale se zázvorem mi plně vyhovoval. V tomto ročním období bychom jej měli pít povinně.
Speciální podpultovka, která nebyla na lístku a potěšila hlavně pány, byl populární Old Fashioned, který Zdeněk poupravil.
Poslední koktejl, který jsme zkoušeli byl i zároveň poslední na lístku, a to s názvem Air sour. Drink byl přesně podle popisu svěží, kyselý, navrchu jemný. Příjemná tečka.
Pánové z Air Cafe se o nás krásně starali, pořád se nás někdo včetně Zdeňka ptal, jestli něco nepotřebujeme a jestli máme, co pít. Nosili nám ochotně vodu k drinkům, konverzovali s námi a celkově musím zhodnotit, že jsem se velice dobře bavila od začátku až do konce. Všichni vytvořili naprosto super atmosféru, přestože se objednávky hromadily a nestačilo se kolikrát ani míchat. Kvalita drinků byla na špičkové úrovni.
Byli jste už na nějaké podobné události? Ať už v Air cafe nebo v jiném baru? Bavilo vás to? Budu ráda, když mi napíšete, kdo vás oslovil z hostujících barmanů nejvíc. A přidejte si blog na Facebooku, snažím se být s vámi stále v kontaktu. Zítra jdu pro vás zkoušet do Air Cafe legendární cheesecaky, těšte se na recenzi.
Sandra
Žádné komentáře:
Okomentovat